Miksi emme pelaa nyt?

Varsinais-Suomen koronatilanne on edelleen synkkä ja samaan aikaan on käynyt ilmi, että airsoft-yhdistysten pelialueilla on järjestetty pelejä. Salosoftin hallitus haluaa muistuttaa, että yhdistyksen pelialueilla pelaaminen on kielletty. Pelitoimintaa jatketaan kun rajoitukset sen sallivat.

Moni saattaa kuvitella, että pelaaminen on harmitonta toimintaa pienellä porukkalla ja pienellä tartuntariskillä. Näin ei kuitenkaan ole, kahdesta selkeästä syystä: jo yksi tartunta peleissä vaikka perheelliseen ihmiseen tartuttaa helposti ketjuna koko perheen. Korona ei ole pikkuflunssa ja taudilla on todella monimutkaisia ja vaarallisia seurauksia niin kuin esimerkiksi Lancetista olemme voineet hiljan lukea (https://www.thelancet.com/journals/lanpsy/article/PIIS2215-0366(21)00084-5/fulltext).

Toinen, enemmän harrastamiseen ja sen tulevaisuuteen liittyvää syy on seuraava: airsoft on jo valmiiksi hankalan harrastuksen maineessa ja joka vuosi joutuu enemmän lukemaan negatiivisia otsikoita kuin positiivisia. Oikeat harrastajat eivät toki ole vastuussa airsoft-kaluston vastuuttomasta käytöstä, mutta me joudumme kantamaan seurauksia. Haluammeko todella antaa kuvan päättäjille ja suurelle yleisölle, että meillä airsoftaajilla on tapana käyttäytyä edesvastuuttomasti? Että suhtaudumme piittaamattomasti ihmishenkiä uhkaavaan tilanteeseen? Haluammeko antaa kuvan, että airsoft-harrastajat ovat ase(replikoita) heiluttelevia ihmisiä, joilla on vaikeuksia noudattaa annettuja määräyksiä ja lakia? Ei liene vaikea kuvitella, miten rakkaan harrastuksemme harrastaminen voi näissä olosuhteissa vaikeutua, jos luvattomat kokoontumiset vievät meidät median ja yleisön hampaisiin.

Siispä: pidetään taukoa vielä hetki ja annetaan rokotusten toimia. Turvataksemme harrastusmahdollisuudet myös tulevina vuosina pitää nyt purra hammasta ja malttaa odottaa hetki. Emme myöskään halua syyllistää ketään, vaan muistuttaa siitä että valitettavalle tauolle on kuitenkin valitettavan hyvät perusteet!

Ps. nyt on hyvä hetki liittyä Facebook-ryhmäämme, jotta saat tiedon uusista peleistä heti kun pelitoiminta jatkuu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s